Annonce:


Terapiretninger indenfor psykoterapi
Der eksisterer mange forskellige terapiretninger inden for psykoterapi. Der er desværre også mange der kalder sig psykoterapeuter selv om de det laver har ingen eller meget lidt med psykoterapi at gøre. Det er derfor vigtig at man kigge sig godt om før man vælge psykoterapeut. De fleste professionelle psykoterapeuter placerer sig indenfor for en eller flere af følgende terapeutiske hovedtraditioner:

Psykodynamisk terapi
Som lægger vægt på ubevidste konflikter med rødder i barndommen og de relationer man havde til nære omsorgspersoner. I sin klassiske form er freudiansk psykoanalyse en langvarig proces, der strækker sig over flere år, hvor klienten gradvis opbygger indsigt i årsagerne til egne følelser og adfærd. Har siden forgrenet sig i flere forskellige retninger og behandlingsvarianter, der praktiseres i mere kortvarige behandlingsforløb og bygger på forskellige videreudviklinger af Freuds tanker.

Kognitiv terapi
Kognitiv terapi klades også for kognitiv adfærdsterapi. Terapiformen koncentrere sig om aktuelle problemer og de tankemønstre, der vedligeholder dem. Har en resultatorienteret tilgang, hvor der arbejdes med et afgrænset psykisk problem. Ersom regel et kortvarigt forløb, hvor man nøje følger de fremskridt, der sker i forhold til problemet. Øvelser i processen går typisk ud på at øve sig i gøre de ting man er unaturlig bange for.
Humanistisk terapi
Humanistisk terapi er en terapiform som ligger vægt på Humanistisk terapi, som også kaldes oplevelsesorienteret terapi, hvis sige at opleve og udtrykke undertrykte følelser, reaktioner og potentialer med fokus på en ligeværdig relation mellem terapeut og klient, samt en indfølende holdning hos terapeuten (humanistisk psykologi). Oplevelseorienteret psykoterapi har rødder i gestaltterapi

Kropsorienteret psykoterapi
Terapiformer hvor samtale kombineres med opmærksomhed på og arbejde med klientens krop. Se for eksempel sensetikterapi

Systemisk terapi
Systemisk terapi lægger vægt på relationer og de underforståede aftaler, der udspiller sig mellem personer. Anser psykologiske problemer for noget, der ligger i hele systemets samspil. Det kan f.eks. være den måde en bestemt familie fungerer på, frem for noget, at kigge på en enkelt person.

Kategorier på sider:

Stresscoaching Coaching Kognitiv terapi Terapiretninger indenfor psykoterapi Psykoterapi diverse Hvorfor psykoterapi1111 Psykoterapeutiske uddannelser Personlig udvikling Bger om psykoterapi Adfrdsterapi Psykoterapi Hvad er en psykoterapeut1111 Kognitiv terapi Kan psykoterapi hjælpe dig1111 Gode rd nr du vlger psykoterapeut Psykoterapeut København Psykoterapeut uddannelse


 Du er her: Psykoterapeut - Netannoncer Psykoterapeut -